Αισθητική προσώπου με Βελονισμό

Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας ήταν και παραμένουν ο εφιάλτης κάθε γυναίκας. Όμως και η ιδέα του χειρουργείου είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, εφιαλτική. Ευτυχώς σήμερα οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την πρόληψη της γήρανσης του προσώπου, και όχι μόνο, είναι πολλές. Μια από τις πιο αποτελεσματικές, ανώδυνες και χωρίς παρενέργειες είναι ο αισθητικός βελονισμός, στον οποίο άλλωστε οφείλουν τη λάμψη του προσώπου τους διάσημες γυναίκες όπως η Μαντόνα, η Γκουίνεθ Πάλθροου, η Σέρ κ..α. Σχετικά με το θέμα μας ενημερώνει ο βελονιστής, Γιάννης Δημητρίου, επιστημονικός σύμβουλος του Κέντρου Vitality.
Ως γνωστόν ο βελονισμός εφαρμόζεται ευρύτατα πλέον στη Δύση για την αποκατάσταση πολλών και ποικίλων προβλημάτων υγείας και αισθητικής. Οι παραδοσιακοί Κινέζοι θεραπευτές(ιατροί της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής)  τον εφαρμόζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια για να ρυθμίσουν το τσι –ζωτική ενέργεια- στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ οι σύγχρονοι δυτικοί βελονιστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο βελονισμός δρά μέσω του νευρικού και ορμονικού συστήματος , αποκαθιστώντας δυσλειτουργίες πάσης φύσεως.
Όσον αφορά τον αισθητικό βελονισμό, η σημαντική προσφορά του στη βελτίωση της ομορφιάς και τη διατήρηση της νεανικότητας, είναι επίσης γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες.
images (1)
Ξεκινά στην Κίνα του 16ου  αιώνα όπου οι παλλακίδες του αυτοκράτορα τον χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν την γοητεία τους. Στη Δύση βέβαια έγινε γνωστός τα τελευταία είκοσι χρόνια και εφαρμόζεται ευρύτατα στον χώρο της ομορφιάς, όπως άλλωστε και ο βελονισμός για την αποκατάσταση πολλών και ποικίλων προβλημάτων υγείας.
Πολλά κέντρα ευεξίας στην Ευρώπη την Αμερική και την Κίνα χρησιμοποιούν αυτό που στα Αγγλικά λέγεται Cosmetic Acupuncture σαν ένα μέσο ολιστικής αισθητικής προσέγγισης, και ανάμεσα σ εκείνους που έχουν σπεύσει να επωφεληθούν από τα θεαματικά του αποτελέσματα είναι πολλές διασημότητες του Χόλυγουντ και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 1996 σε  άρθρο του διεθνούς περιοδικού Κλινικού Βελονισμού αναφέρεται ότι μεταξύ 300 ατόμων που δέχτηκαν την αγωγή του κλινικού βελονισμού το 90% είχε θετικά αποτελέσματα μετά από μερικές θεραπείες.
– Τι είναι ο αισθητικός βελονισμός;
Acupuncture on a beautiful woman at the spa
Acupuncture on a beautiful woman at the spa

« Ο αισθητικός βελονισμός, μας εξηγεί ο κύριος Δημητρίου,  είναι μια εναλλακτική πρόταση αντί της πλαστικής χειρουργικής και έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα από το να βελτιώνει απλά την εμφάνιση. Είναι μια  μη επεμβατική αγωγή που μπορεί να προσφέρει λάμψη φρεσκάδας και να ελαττώσει τα σημάδια του γήρατος. Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) στο πρόσωπο αποτυπώνονται χαρακτηριστικά που είναι σε άμεση συσχέτιση με την γενική κατάσταση του σώματος (για παράδειγμα έλλειψη ύπνου δημιουργεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια).Η εξωτερική εμφάνιση του προσώπου χρησιμοποιείται στη ΠΚΙ σαν  μέσο διάγνωσης προσφέροντας πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Ασκώντας βελονισμό στο πρόσωπο με αντανακλαστικούς μηχανισμούς δέχεται θετική επίδραση ολόκληρος ο οργανισμός όπως και όταν συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή κάνοντας σωματικό βελονισμό να αναζωογονείται και το πρόσωπο».

-Πως δρα ο βελονισμός στο δέρμα του προσώπου;
«Πέρα από την παραδοσιακή εξήγηση του κλασσικού βελονισμού, μέσω έρευνας έχει βρεθεί (η έρευνα έχει δείξει) ότι με την τοποθέτηση βελονών ενεργοποιείται το β-ενδορφινεργικό σύστημα του υποθαλάμου που επιδρά σε κεντρικούς αγγειοκινητικούς πυρήνες οι οποίοι ρυθμίζουν τον αγγειακό τόνο με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση της αιματικής ροής. Αυτό προωθεί την φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονεί την περιοχή του προσώπου. Παρατηρείται ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και έχουν ατονήσει, ανακτούν τον φυσιολογικό μυϊκό τους τόνο κι έτσι εξαφανίζεται η χαλάρωση και επανέρχεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας».
10805565_951559334888537_8745403467449288110_n
– Πως ακριβώς εφαρμόζεται ο αισθητικός βελονισμός προσώπου;
«Αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης με διάμετρο τρίχας (0,12-0,18mm) τοποθετούνται  σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία και με χρήση ειδικών χειρισμών προωθείται η αιματική και η ενεργειακή ροή».
-Σε τι διαφέρει ο αισθητικός βελονισμός από τις άλλες αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου;
«Η διαφορά με τις άλλες συμβατικές θεραπείες έγκειται στο γεγονός ότι βασική αρχή του βελονισμού χαρακτηρίζει την εξωτερική ομορφιά σαν αποτέλεσμα της εσωτερικής υγείας. Αντί να καλύπτει τις ατέλειες που έχουν δημιουργηθεί από την ανεπαρκή φροντίδα απέναντι στο σώμα, δίνει μια ολιστική αγωγή προωθώντας την υγεία και την ομορφιά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αποτελέσματα είναι ήπια και πιο μόνιμα.  Σε αντίθεση με τις ενέσεις ουσιών στο πρόσωπο που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα και το νυστέρι που κόβει τους θεωρητικά περιττούς ιστούς δέρματος, ο βελονισμός είναι σχετικά ανώδυνος με μια κατά περιπτώσεις ελαφρά αίσθηση τσιμπήματος κατά την διάρκεια που εισχωρεί η βελόνα στο δέρμα. Πολύ σημαντικό είναι ότι στερείται αντενδείξεων. Μετά από μερικές επισκέψεις εξαφανίζονται οι επιφανειακές ρυτίδες και απαλύνουν οι βαθύτερες. Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια μειώνονται, τα «πεσμένα» βλέφαρα ανασηκώνονται και το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητα του».
– Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για ένα ολοκληρωμένο lifting προσώπου;
«Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 12 συνεδρίες και για καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καλό θα ήταν για την διατήρηση του αποτελέσματος της βασικής αγωγής να γίνονται μια με δύο συνεδρίες το μήνα. Κατά την διάρκεια της αγωγής είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι συστάσεις του θεραπευτή που αφορούν τον επαρκή ύπνο σε φυσιολογικές ώρες (ξενύχτι και μικρή χρονική διάρκεια ύπνου είναι εχθροί της αγωγής), και την σωστή διατροφή ( ανθυγιεινές τροφές με πολλά χημικά πρόσθετα  δημιουργούν ελεύθερες ρίζες και τοξίνες που απεκκρίνονται και από το δέρμα)».
-Μπορεί ο αισθητικός βελονισμός να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting, ειδικά σε καταστάσεις προχωρημένου γήρατος;
«Όχι, αλλά αποτελεί  μια πολύ καλή και αποτελεσματική εναλλακτική μέθοδο, ιδιαίτερα αν εφαρμόζεται προληπτικά. Είναι καλύτερο και πιο εύκολο να προλαβαίνουμε τον σχηματισμό των ρυτίδων και τη πλαδαρότητα του δέρματος, παρά να προσπαθούμε να τα επαναφέρουμε. Επιπλέον είναι απόλυτα ασφαλής χωρίς ρίσκο παραμόρφωσης, πρακτικά ανώδυνος,  και πολύ πιο οικονομικός. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται  με τον συνδυασμό ολιστικής αισθητικής περιποίησης-σκευάσματα, καθαρισμός, μασάζ-  και αισθητικού βελονισμού. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι ο αισθητικός βελονισμός ως ολιστική μέθοδος δεν δρα μόνο τοπικά, αλλά βελτιώνει παράλληλα τη λειτουργία όλων των οργανικών συστημάτων».

Leave a Reply

Your email address will not be published.